Aniversaris Figures

25 anys de capgrossos

El dia 3 de maig del 2015 durant la diada d’entitats és va fer de manera excepcional la primera trobada de capgrossos de Llinars del Vallès organitzada per la colla gegantera La Patufa en motiu dels 25 anys dels capgrossos: Avi Martí, Avia Maria, Stand laurel, Birres, romà, pebrot verd, tomàquet, albergínia i castanyot. Aquests últims quatres van ser els homenatjats ja que són els més coneguts i estimats del poble a part de ser figures totalment diferents als clàssics capgrossos que veiem a tot arreu. L’acte va començar amb la plantada de capgrossos a la plaça dels països catalans ens van acompanyar-nos capgrossos de Barberà, la florida d l’Hospitalet, capgrossos de l’escola Damià mateu i el capgrós del Mag diver.

Passada mitja hora de la plantada va començar l’acte de celebració dels 25 anys presentat i animat per en Jordi Méndez (mag diver) amb el seu capgrós, primer de tot va homenatjar els capgrossos que celebraven el seu aniversari després amb l’ajuda d’aquest mateixos i mitjançant un petit truc de màgia va aparèixer un nou capgrós el rovelló explorador, un cop fet això els més menuts de la colla van dur un pastis gegant als capgrossos i van fer el seu ball “llinars medieval” amb una coreografia especial per l’ocasió, el ball el van realitzar Nina Adam, Adrià Avila, Pol Gesa i Oriol Riu. Un cop fet el ball aquesta 4 capgrossos van ser declarats capgrosos protocol·laris de la vila això vol dir que els capgrossos sols sortiran a Llinars i en actes importants sempre que surtin hauran de realitzar el seu ball i anar degudament vestits.

Un cop fet això i abans d’entregar els recordatoris el cap de colla Arnau Guardi va dir unes paraules d’agraïment a les colles i va dedicar un minut de silenci a Manel Casserras i Solé reconegut constructor d’imatgeria solsoní que ens deia el 30 d’Abril. Seguidament Arnau Guardi i la Regidora de Cultura Teresa Masjuan van entregar els recordatoris a les colles.

Després d’acabar tot l’acte és va donar pas a la cercavila pels carrers del poble que va acabar amb un pica-pica per els participants a la pista annexa.

2019 any d’aniversaris

Durant l’any 2019 coincideixen diversos aniversaris de les nostre figures:

  • Gegants vells Miquel i Pepeta 45 anys. 23 de juny del 1974.
  • La Gitana 45 anys, 1974.
  • La Patufa 40 anys, 1979.
  • Gegants nous Rimbau i Sibil·la 5 anys. 6 de setembre del 2014

Es decideix fer no fer cap gran acte de celebració però si algunes coses destacades, com la renovació d’algunes parts del vestuari del gegants vells, la replica de la Patufa i la recuperació de la Gitana.

A part d’això per fer ressò dels aniversaris encarreguem a en Marc Viamonte de l’estudi Viamonte LAB la elaboració de logotips per cada aniversari i una imatge gràfica conjunta. Per tal de promocionar els aniversaris a través de les xarxes socials.

També es fa una pancarta que llueix penjada a la façana del pavelló des de l’abril fins la festa major.