Torna la bèstia bella! La dragona d’aigua de Llinars torna als carrers! Hola Patufa!

La colla gegantera La Patufa de Llinars amb la participació de l’Ajuntament de Llinars ha estrenat una rèplica de la història bèstia d’aigua de la vila. 

La vigília de Sant Jordi del 2019, concretament el dia 21 va ser la data en que aquesta dolça bèstia va tornar a sortir als carrers de Llinars. No ho fa fer sola, aquell mateix dia es va recuperar també la imatge original del capgròs la gitana, també històric de la vila. 

Com a novetats també va ser el dia que es va presentar el molt esperat ninot de goma del gegant boig de Llinars i es va posar a la venta al mateix moment. 

La cercavila de  la presentació va sortir de la plaça dels Països Catalans després que la Patufa i la Gitana apareguessin de les portes del pavelló 1 d’octubre en un espectacle de fum i confeti. 

Acabada la cercavila a la plaça de Santa Maria es va presentar el gegant boig de goma i es va fer una explicació de la recuperació de la Patufa i la Gitana. Es va aprofitar també per explicar els aniversaris que es celebren durant el 2019, de la Patufa, dels gegants vells i dels gegants nous de Llinars. 

Tot seguit i com que era diumenge de pasqua es va convidar a berenar a tots els assistents a ou de pasqua de xocolata i coca de sucre. 

La construcció de la nova rèplica es va executar ja que l’original estava molt malmesa a causa dels seus materials de construcció i també era molt dificultosa de moure en cercavila, cosa que feia que no sortís des del 2016.

La rèplica conserva el mateix cos i mesures tot i que millora les formes del cap, també es millora la qualitat de la pintura i acabats. Se’n poden desmuntar el cap i la cua per tal de facilitar el seu transport. 

A diferencia de l’antiga que estava feta fusta, tela i escuma de poliuretà aquesta rèplica és de fibra de vidre, amb estructura de ferro per suport de les rodes. Per millorar la visió de l’exterior dels seus portadors, incorpora una càmera exterior i una pantalla al seu interior.

Igual que l’antiga aquesta es desplaça amb rodes però en lloc de fer-ho per una bicicleta ho fan dues persones des de l’interior del drac, aquestes persones també s’encarreguen de llençar l’aigua i de controlar l’articulació del cap.

La nova figura ha estat construïda pel taller local Imatgeria Festiva Guardi.