La Patufa rep el tercer premi dels premis Best per la iniciativa “10 anys de cultura, festa i tradició”!

Els membres de la junta van recollir el guardó a la gala dels premis Festivitas Bestiarum celebrada dissabte 27 de novembre a Tortosa.

El tercer premi que ha rebut la nostra associació esta centrat en el projecte dut a terme durant els mesos de la pandèmia i que va coincidir amb els 10 anys de l’associació. És per aquest motiu que el projecte presentat a la candidatura rep el nom de “10 anys de cultura, festa i tradició”. Dins el projecte s’hi inclou l’espectacle de presentació dels nous vestits dels gegants Rimbau i Sibil·la (també la restauració de la fesonomia dels gegantons i els gegants, l’estrena del nou vestuari dels capgrossos Avi Martí i Àvia Maria, el Pebrot, el Tomàquet, la Castanya i l’Albergínia; i l’aparició de l’Isard, el Borni i la Mulassa a l’espectacle). També inclou la presentació del llibre “Llinars és Festa. Les músiques i els elements festius de la Vila”, un llibre escrit per Arnau Guardi i que inclou el CD amb la gravació de totes les músiques pròpies del seguici. El projecte també va incloure la celebració de la Festa Major d’enguany en que la Mulassa va estrenar la nova faldilla. El projecte també inclou l’exposició “Llinatge, la casa de la festa” feta a l’espai d’Art de Llinars i la creació del ball “Pasdoble de Llinars” una peça i coreografia preparades perquè la pugui ballar tots els elements festius del seguici Llinassenc.

La gala dels premis Festivitas Bestiarum es va dur a terme al Museu de Tortosa, població que aquest any era la Capital de la Cultura Catalana. Una gala de premis que es celebra sota el paraigües de l’Agrupació del Bestiari Festiu de Catalunya i presentada per l’humorista Elisenda Carod. A la gala s’hi van desplaçar Guillem Vizcaino i David Auladell, membres de la junta per rebre el guardó i el seu president, Arnau Guardi, destacava des de la distància, excusant la seva assistència, un agraïment als membres de la colla que ho fan possible, el suport de l’Ajuntament de Llinars i a totes les entitats de cultura popular que treballen desinteressadament per fer crèixer la cultura. Finalment una felicitació a les altres remiades, en segon lloc per l’associació Botafocs de Castelló de la Plana i en primer lloc per l’Associació Amics de Montornès de la pobla de Montornès.

El premi és una figura de ceràmica i un diploma del que podeu veure fotografies a continuació i una fotografia de la junta de l’associació en una sortida a Montcada i Reixac el dia següent de l’entrega del guardó.

A la mateixa gala s’ha fet entrega de diversos premis a personalitats de la cultura popular i a empreses que treballen per la seva promoció.