La màgia del Nadal dona la benvinguda al senyor Galet i la senyora Neula

Són dos personatges que simbolitzen l’esperit del nadal a Llinars i que arribaran cada any per la fira dels torrons i marxaran per la cavalcada de reis. 

Per a la presentació de les figures es va decidir apostar per la creació d’un espectacle propi que transmetés la màgia del nadal i de les figures. L’espectacle va ser el dia 30 de novembre a les 18:30h a l’escenari de la plaça dels Països Catalans i en el marc de la fira dels torrons sota el títol “La Capsa del padrí”. Un espectacle protagonitzat per dos narradors d’època i dos nens que viuen la màgia del nadal i la il·lusió dels desitjos. Un espai molt adequat però que va quedar petit per la gran expectació que va generar. 

Per fer-ho encarreguem al productor d’espectacles Aitor Garrido la creació del guió i la direcció dels actors i actrius. Els nens van ser Arnau Majoral i Natzaret Atencia. En el cas dels narradors vam decidir apostar per la contractació de dos actors professionals en fase d’estudis per assegurar la qualitat de l’espectacle i posar el valor el talent emergent dels actors.

Els primers en portar els capgrossos per a la seva estrena van ser Nonna Vives i Arnau Guardi que van aparèixer d’entre els carrers de la fira amb la seva carrossa conduïda per Guille Vizcaino. 

Després de l’espectacle els capgrossos es van dirigir a l’arbre de nadal que fins aquell moment estava apagat i al ritme del popurri “Va de nadales” d’Ivó Jordà tocat pels músics de la colla van prémer el polsador que va encendre la il·luminació. En aquell moment també va començar una pluja de confeti blanc a efecte de neu. Tot seguit els capgrossos van continuar en cercavila per tota la fira. 

El procés de creació de les figures es va iniciar el juliol del 2019 quan ens confirmen que podem tirar-lo endavant. Ràpidament encarreguem al mestre Calleja la construcció de les figures i el seu vestuari.

L’Ajuntament es fa càrrec dels caps, el vestuari i atributs, la unió de botiguers de la carrossa i la colla gegantera la Patufa de la resta de complements, transport i l’espectacle d’estrena.

A finals de setembre ens reunim amb en Justí Roca de Molins de Rei, que havia treballat en projectes similars, i li encarreguem la construcció de la carrossa, amb canvi de marxes, diferencial i ballestes de suspensió per tal de que fos una cosa amb cara i ulls i garantia de futur. 

S’encarrega per altre banda a Xavi Tella la composició d’una partitura única per fer el ball propi dels capgrossos, ell accepta i ens regala aquesta música amb el nom de “Xotis dels Torrons”. Pel que fa la coreografia els encarregats de realitzar-la són en Sergi Illa i l’Arnau Guardi.  

Paral·lelament ens reunim amb l’Aitor Garrido, un productor d’espectacles al qui li encarreguem el guionatge i direcció de l’espectacle d’estrena, un espectacle que s’acabarà anomenant “La Capsa del Padrí”.

Els dies 24 i 25 d’octubre part de la Junta es desplacen fins a Navarra en concret a la població de “Marcalàin” al taller d’Aitor Calleja a recollir les figures. 

Finalment i després de mesos de treball el dia 25 d’octubre del 2019 els Srs. Del Nadal que ja són una realitat, arriben a Llinars.