Nou figures de la imatgeria del seguici de Llinars a la mostra de balls de Premià de Dalt.

Els gegants, els gegantons, els capgrossos i la Mulassa van participar d’un altre dels pocs actes que la cultura popular pot fer en plena recuperació cultural.

La mostra de balls es va dur a terme al Camp de Futbol de la petanca de Premià de Dalt amb la participació dels gegants i capgrossos de Santa Coloma; els geganters de Llinars i els capgrossos de Premià de Mar, a més de l’Altemir i la Bonadona, els gegants de la població amfitriona.

La Patufa de Llinars va participar després de veure ballar els amfitrions amb la colla de Santa Coloma. Els primers en sortir a plaça van ser els capgrossos de protocol: l’Albergínia, el Tomàquet, el Pebrot i la Castanya. Van ballar el seu nou ball, Confinament per vegans amb música de Xavi Tella i coreografia de Sergi Illa. Sota els caps Glòria Auladell, Anna Sanchez, Judith Coll i Vanesa Auladell.

La Mulassa va ballar a ritme del seu propi ball escrit per Jaume Aguza amb coreografia d’Arnau Guardi. Les cames què la feien ballar eren de Ricard Brun i Gustavo Honrubia.

Dos balls més de la colla de Llinars, en Guirbert i na Sança ban ballar la Rumba per unes faldilles de Xavi Tella, amb coreografia d’Arnau Guardi i David Auladell, i en aquesta ocasió els van fer ballar Arnau Majoral i Anna Sanchez.

La mostra Llinassenca va acabar amb El sucre i l’empenta, el ball dels gegants Rimbau i Sibil·la de Corbera. Un ball escrit per Xavi Tella i coreografia d’Arnau Guardi i Abraham Moreno i que van ballar-lo Arnau Guardi i Marc Majoral.

L’acte va acabar amb dues ballades conjuntes on totes les figures van ballar juntes i els portadors que no havien fet balls propis van poder fer ballar les figures per celebrar el fi de festa.

Tota la vetllada va estar acompanyada per La banda del Gíngol.