El passat 7 d’abril vam començar els actes de les celebracions del 50·10·0 anys GEGANTS LLINARS amb  l’acte Mig segle de gegants a Llinars.

Un acte solemne i emotiu que es va celebrar al teatre auditori de Llinars.

Aquella tarda es va presentar la restauració d’en Miquel i la Pepeta, els gegants vells, que havien passat pel taller de l’Aitor Calleja on la seva imatge i vestimenta han estat restaurats. Ara també duen joies noves fetes al taller Lacedemon i noves perruques que han estat a càrrec de Tapias. Ara es presenten més elegants i dignes, però sense perdre la seva essència.

Aquell dia, i per donar un toc elegant a l’estrena, els gegants van ballar el seu ball propi “El ferro i la pols” interpretada a piano per Emili Fortea.

També es van homenatjar els antics geganters que des del 1974 i fins al 2011, que va néixer la colla gegantera la Patufa, havien format part d’una manera o altra del món geganter de Llinars. Un per un van pujar a l’escenari on se’ls va fer entrega d’un obsequi, que era un quadre dels gegants vells, obra de l’artista local Núria Majoral. Un altre dels moments emotius va ser quan es va fer record de les persones que ens havien deixat, però que també n’havien sigut partícips de les colles geganteres.

L’acte va comptar amb la Clàudia Abellán com a presentadora i l’alcalde Martí Pujol, que durant el seu discurs, va remarcar la importància d’aquestes figures així com de què un poble conservi les seves tradicions, i va felicitar la nostra entitat per la seva tasca.