La cultura Llinassenca inicia la temporada al Mercat del Ram de Vic

En Rimbau i la Sibil·la de Corbera, la Gitana, en Guirbert i na Sança i la Mulassa han ballat amb el seguici de la ciutat de Vic i els Gegants de Vilafranca del Penedès durant la Mostra de Cultura Popular del Mercat del Ram.

Es tracta d’una de les sortides més històriques a les que ha participat la colla, amb uns Companys geganters de luxe com son els gegants de Vilafranca del Penedès i uns amfitrions de nivell.

La colla gegantera La Patufa de Llinars s’hi va desplaçar amb els gegants, Rimbau i Sibil·la de Corbera, els gegantons Guirbert i Sança, i la Gitana. Totes aquestes figures van anar acompanyades musicalment per Els Ginjolers, grup de gralles que ja ha tocat per Llinars en diverses ocasions.

A més a més també va participar de la festa La Mulassa, que va anar acompanyada pels mateixos músics de la colla.

La cercavila es va iniciar a la plaça Major de Vic, va tenir recorregut per diversos carrers de l’entorn antic de la ciutat i finalment va acabar a la plaça de la Catedral.

Un cop a plaça totes les figures, les de Llinars, les de Vilafranca del Penedès i tot el seguici de Vic, van fer la seva entrada per posteriorment iniciar la mostra de balls.

Per part de la colla gegantera la Patufa de Llinars es van oferir dos balls. Per una banda el ball propi de la Mulassa de Llinars, que van ballar en Gustavo Honrubia i en Pau Garrigós i que van tocar els músics de la colla.

Seguidament es va oferir El Pasdoble de llinars, un ball pensat perquè el puguin ballar tot el seguici Llinassenc amb els mateixos passos. En aquesta ocasió el van ballar conjuntament gegants i gegantons. Sota les faldilles d’en Rimbau i la Sibil·la van ballar en Bernat Palau i en José Nogales. Sota les faldilles d’en Guirbert i na Sança; la Queralt Palau i la Ivet Nogales. El Pasdoble de Llinars el van interpretar Els Gíngolers.

.