Fira del Món Geganter

L’any 2014 i després de participar a la Fira de Sant Vicens dels Horts, la colla gegantera la Patufa es proposa ser candidata a l’organització de la fira del Món Geganter 2016. Per fer-ho és redacta un projecte de candidatura i es busca el suport de l’ajuntament de Llinars.

Un cop rebut el suport institucional necessari i per reforçar la candidatura es crea un vídeo promocional.

Es el dia 10 de Maig del 2015 durant la fira del món geganter a Puigcerdà quan se’ns proclama Xena Fira del Món Geganter 2016.

A partir d’aquell moment la colla s’organitza en comissions i comença a treballar de valent per assolir de la millora manera possible la fita.

El setembre del mateix 2015 durant la Trobada Gegantera de Festa Major, es col·loca a la geganta una banda amb la inscripció “Xena Fira del Món Geganter 2016” Per tal  de lluir-la durant l’any que faltava fins la fira i així fer saber per allà on passaven els gegants el repte que teníem.

El 23 d’abril del 2016 és va presentar la Fira a la Biblioteca de Llinars: el programa d’actes, el cartell i la imatge gràfica, les principals novetats i una pancarta de grans dimensions ubicada a la façana dels Pavelló Municipal que faria referència a l’acte i als 5 anys de colla fins a finals d’any.

Finalment i després d’un any de treball intens va arribar el cap de setmana del 16, 17 i 18 de Setembre del 2016 i la fira va ser un gran èxit, amb una gran assistència de públic i de colles.

Dia 16 actes previs

16 de setembre de 2016

El divendres dia 16 de setembre és van fer dos actes previs de la fira del món geganter organitzats per la biblioteca de Llinars, primerament va tenir lloc l’espectacle infantil de titelles a càrrec de la cia. Patawa i seguidament de la mà de Lluís Ardèvol i Jan Grau la presentació de la guia de gegants centenaris de Catalunya.

Programa Fira

La fira en xifres

Figures d’imatgeria festiva participants: 70

Geganters i Geganteres: 1000

Expositors: 28

Tallers: 12

Públic aproximat durant el cap de setmana 8000 persones.

Què en va dir la premsa?