Llinars estrena La Mulassa, la nova bèstia festiva del seguici de cultura popular.

Sota el nom “Hola Mulassa”, la van acompanyar, la Mulassa de Castellbisbal i el Tritó de Sant Celoni. 

L’estrena es va fer el diumenge, 22 d’abril de 2018 al parc dels Corbera de Llinars, tot i que l’acte es va iniciar a la plaça de la Vila. La Mulassa aparèixer de dalt de tot del parc acompanyada del músics de la colla i de geganters amb torxes- Va arribar fins la part baixa del parc on l’esperaven les altres besties i el nombrós públic assistent.

En arribar va fer un ball i després els parlaments protocol·laris fets per Cristian Fernàndez, regidor de Cultura; Arnau Guardi, president de la Colla, i un membre dels geganters de Castellbisbal. 

La Mulassa de Castellbisbal va ser la padrina i va oferir un ram de flors a la mulassa de Llinars que va portar a la boca la resta del dia. Seguidament van fer una ballada conjunta les dues bèsties.

La cercavila va continuar fins la plaça dels Països Catalans on després de fer el ball propi L’Isard de Llinars, la Mulassa de Castellbisbal i el tritó de St. Celoni és va estrenar el ball propi de la Mulassa de Llinars, amb Música de Jaume Aguza i coreografia d’Arnau Guardi els primers en fer el seu ball van ser el Gustavo Honrubia i el Ricard Brun. L’acte va acabar amb una ballada conjunta de les 4 Bèsties i una traca final.

La colla es va decantar per la construcció d’una Mulassa ja que forma part del bestiari popular català i és una bèstia de caràcter esbojarrat i solemne alhora que permet donar-li diverses funcions dins la festa, des de la participació al seguici, fins al Correboig passant per diversos actes de foc. La Mulassa de Llinars llença foc ja que històricament totes les mulasses ho feien i així ser fidel al personatge del seguici que representa.

El 100% del finançament de la nova figura que ha nascut al Taller Imatgeria Festiva Guardi d’Arnau Guardi el qual ha regalat la mà d’obra, ha anat a càrrec de la Colla Gegantera La Patufa.

La bèstia és de cartró pedra amb cavallet de fusta. Mesura 2,45m de llarg, 2,20m d’alçada i 60cm d’amplada, té un pes d’uns 40kg i és traccionada per dos portadors.

En el procés de construcció han participat diferents artistes com son Folk al Biaix, Jaume Coma, Jose Baste, Gerard Fort, Jaume Auguza, Postisseries Tapies.