Els gegants de Llinars del Vallès, Rimbau i Sibil·la de Corbera estrenen nova imatge, repintats i amb nou vestuari.
La presentació de la nova imatge es va fer a partir d’un espectacle de represa cultural coincidint també amb la celebració dels 10 anys de Colla Gegantera La Patufa.
L’espectacle que es va fer al Castell Nou de Llinars, a la plaça de la Serradora, repassava la vida de la cultura popular de Llinars d’una manera ficcionada a través de 5 personatges, l’avi Martí i l’àvia Maria com a capgrossos que coneixen la història real de Llinars i la seva cultura, la Gitana, el tradicional capgròs de Llinars que dona canya als avis, i la Clàudia i la Manolita, dues cosidores que es barallen per ser la millor de les que fa confeccionat vestits per la imatgeria festiva de Llinars i dels nous vestits dels gegants nous. La banda del Gínjol va posar músic a l’espectacle i tot el funcionament intern va anar a càrrec dels membres de la colla Gegantera La patufa.
Després de 7 anys de la seva estrena, els gegants han necessitat una restauració d’imatge. Pel que fa a la figura tant en Rimbau i la Sibil·la com els gegantons Guirbert i Sança han estat policromades amb uns acabats molt fins, detallats i realistes després de reparar alguns cops i ratllades.
Pel que fa a la part més vistosa, el vestuari dels gegants, segueixen la línia dels anteriors, uns pagesos de l’època però amb teixits de gran qualitat i carregats de detalls. A més per mantenir l’època s’ajusten més als temps que representen. Tot això ha estat fet al taller d’Aitor Calleja a Navarra. La Sibil·la s’ha complementat amb un penjoll i arrecades noves i un anell, creat al taller de Mónica Tomas de Sitges. De la mateixa manera ara en Rimbau llueix un anell amb l’escut dels Corbera. Un cop estrenats els gegants es va fer entrega a l’Ajuntament i posteriorment a la gent que ha fet possible els vestits, d’un detall; una làmina de dibuix abstracta creada per l’artista local Núria Majoral.
Al mateix temps i per tal de celebrar els 10 anys de Colla Gegantera La Patufa i per tant de recuperació de la tradició gegantera a la vila, s’ha fet un nou vestuari per als 4 capgrossos de protocol, el tomàquet, l’albergínia, la castanya i el pebrot, que representen una fulla de la seva planta. L’Avi Martí i l’àvia Maria també han estrenat Roba de la mà del taller Folk al Biaix.
Aquest espectacle de represa era el més gran que es feia a Llinars des de la sortida del primer confinament, amb 500 persones de públic a l’aire lliure.
Tots aquests actes de cultura popular s’han completat amb la unió de totes les colles de cultura popular de Llinars que han estrenat l’exposició Llinatge, la casa de la Festa a l’espai d’Art de llinars on explica la cultura popular i el model de Festa Major i finalment la presentació del llibre Llinars és Festa, escrit per Arnau Guardi, membre de moltes de les colles de cultura popular de Llinars i presentat en públic el dia següent de l’espectacle al pati del Castell Nou de Llinars. Aviat podreu recuperar el vídeo de l’espectacle al compte de Youtube de la colla Gegantera i a la pàgina web.