El Rei Carnestoltes i el seu seguici tornen a prendre els carrers del poble.

Diumenge els gegants van participar de la comparsa del Ball de Gitanes

A Llinars del Vallès ha tornar el Carnestoltes al carrer i el Rei Carnestoltes no es podia perdre aquesta festa. Va fer la seva aparició a les escoles de Llinars la setmana abans per donar les consignes als nens i nenes del poble. No va ser fins el dissabte 26 de febrer a la tarda que va aparèixer amb tot el seu seguici!
El Xanquer, el Guardia Civil, el Mossèn, la Concubina i l’Arlequí van acompanyar el rei durant la rua que es va fer pels carrers del poble. Aquesta comparsa va obrir la rua amb molta festa que va anar acompanyada del Gegant Boig i l’Esparriot, dos personatges ja tradicionals de la Festa. A la banda músical va animar la tarda la Xaranga Damm-er. I just darrere seu totes les comparses i disfresses de la gent de Llinars que va participar de la recuperació del Carnaval al Carrer.

En arribar a la Plaça dels Països Catalans, espai que aquest any va acollir el concurs de disfresses, la comparsa va oferir el Ball Parlat de Carnestoltes. Aquest any va ser el primer en veure’s en persona després de l’estrena virtual el 2021. El Ball Parlat fa un repàs a fets de l’any al poble en forma de crítica social que dirigeixen els personatges al rei perquè ell solucioni aquestes critiques o les traslladi als responsables. Sempre amb un toc d’humor i sense ofensa. El Ball parlat acaba amb el ja tradicional Ball del Gegant boig, enguany enmig de la plaça dels Països Catalans plena de pluja de confeti.

Un cop acabat el Ball Parlat el rei Carnestoltes juntament amb la Concubina van seguir com a conductors del concurs de disfresses i posteriorment van fer l’entrega de premis als guanyadors.

La Colla Gegantera La Patufa també va participar el mateix cap de setmana, un any més de la Ballada de Gitanes de la Colla Giola.

En Rimbau i la Sibil·la van participar de la rua de la XXX Ballada de gitanes amb el seu propi vestuari del ball de gitanes com ja és tradicional des d’uns anys ençà. Al punt de sortida que va ser el Castell Nou van fer-se la foto amb els balladors i van sortir en cercavila fins a la Plaça dels Països Catalans. Allà van ser els primers en enrtrar a plaça a ritme de “A la festa”.

Des del 27 de febrer i fins el 27 de març seguiran exposats amb el vestuari de gitanes a l’espai d’Art de Llinars coincidint amb l’exposició dels 30 anys de la Colla Giola.