El plenari del seguici del rei Carnestoltes fa néixer el Ball parlat de Carnestoltes en una primera versió virtual de la representació més burlesca de l’any a Llinars.

El rei Carnestoltes va arribar a reunir el Xanquer, el Mossèn, el Guàrdia Civil, la Coscubina, l’Arlequí, el Gegant Boig i l’Esparriot.

L’any marcat per la Còvid 19 ha fet que totes les activitats de carrer de la colla Gegantera s’hagin de reinventar. En el cas del Carnestoltes i la seva comparsa, enguany s’ha creat el Ball parlat. D’aquesta manera el rei Carnestoltes i tota la seva comparsa, ja al complet per primer any, – encara faltaven el mossèn i l’arlequí- han pogut oferir a la població el seu moment de burla repassant les coses que han passat a la població durant tot l’any anterior. D’entre els temes destacats no hi ha faltat la compra del castell nou de Llinars, la corrupció i el poder dels rics per sobre la classe obrera, la política de tots els partits just el dia abans de les eleccions del 14F i fins i tot la Còvid en un petit homenatge a tots els treballadors i treballadores essencials, que se’ls ha cedit el tron del rei Carnestoltes. L’estranya cavalcada de Reis, l’església i la Rave de cap d’any també han estat temes destacats a la funció.

L’espectacle es va enregistrar sense públic a l’escenari del Teatre Auditori de Llinars dividit en dues parts, la part de Ball parlat amb tots els personatges i posteriorment el tradicional ball del gegant boig amb l’Esparriot que l’acompanya a tot arreu. Durant tot l’espectacle els ha acompanyat una formació creada per l’ocasió amb tarotes, acordió i percussió. L’emissió s’ha fet al canal de Youtube de l’Ajuntament de Llinars i també de la colla gegantera La Patufa.