Entitats culturals de Llinars fan una aportació econòmica de 1500 euros en material per a l’hospital de Sant Celoni. 

Com a entitats hi han fet la seva aportació els Trabucaires de Llinars, els diables La Piula, la colla Giola del ball de gitanes i ball de bastons, l’Esbart Dansaire, Batukem, els Deixebles de la Kabra i la Colla Gegantera La Patufa. 

Durant aquestes setmanes de confinament provocades per la pandèmia mundial del Covid-19 els hospitals i centres sanitaris d’arreu de Catalunya han fet diverses crides per falta de material sanitari per seguir les seves tasques mèdiques amb totes les mesures de seguretat adequades. L’hospital de Sant Celoni és un dels hospitals que s’ha sumat a la crida per demanar material. 

Per aquest motiu la colla gegantera La Patufa de Llinars va iniciar una crida a les entitats culturals de Llinars del Vallès que es volguessin sumar a fer una aportació econòmica i s’han mobilitzat per unir esforços econòmics i de recursos per poder fer un donatiu de material per ajudar a fer front al Covid-19 a l’hospital de Sant Celoni, centre sanitari que per territori toca ser atesos als vilatans de Llinars. 

Gràcies a les aportacions que han fet les diverses entitats s’ha arribat a recaptar la quantitat de 1500 € per comprar més de 3000 guants de nitril, bates impermeables, ulleres de protecció integrals i pantalles de protecció. 

El material serà subministrat per la Ferreteria Andreu de Llinars i a més a més els mateixos propietaris de la ferretera han decidit deixar el material a un preu més econòmic per col·laborar en la causa i fer front conjuntament a frenar la pandèmia del coronavirus. També han volgut fer una aportació econòmica a banda.

A més a més una part d’aquesta quantitat recaptada per les entitats anirà destinada a la campanya de crowfunding que va iniciar l’empresa Wanava Nation SL de Sant Celoni ja que l’hospital segueix fent crida a una demanda de mascaretes del model FFP3, les que fan servir per protegir-se a l’hora de tractar els pacients en estat més greu i que poden contagiar més. 

Les entitats que han decidit sumar-se a l’ajuda son els Trabucaires de Llinars, els diables La Piula, la colla Giola del ball de gitanes i ball de bastons, l’Esbart Dansaire, Batukem, els Deixebles de la Kabra i la Colla Gegantera La Patufa. Dins les mateixes entitats hi ha famílies que han volgut fer la seva aportació econòmica de forma anònima i com a empreses han participat a la campanya Ferreteria Andreu i l’empresa Tok so. 

Tots els participants segueixen recordant que qualsevol ajuda és benvinguda i deixen la porta oberta a que més entitats culturals es sumin a la mobilització ja sigui per aquesta primera compra o per les que puguin necessitar els sanitaris els propers dies.

Des de les entitats culturals de Llinars, que també han hagut de frenar la seva activitat diària, es sumen també a demanar a la població que respecti el confinament per para junts aquesta pandèmia.

A Llinars, ens quedem a casa. #joemquedoacasa

+ infomació
Associació Juvenil Colla Gegantera La Patufa Llinars del Vallès
lapatufallinars@gmail.com