Creuant fronteres

Portem en nom de la nostre vila i la nostra cultura fora del territori català.

Alaior (Menorca) 294 km

El 2022 després de viure la pandèmia de la Covid 19, la Colla Gegantera La Patufa va re emprendre la seva activitat fora de Catalunya viatjant fins a la població Menorquina d’Alaior. Ho van fer per participar a les festes de Sant Llorenç d’Alaior durant els dies 13 i 14 d’agost. Les figures participants van ser en Rimbau i la Sibil·la, en Guirbert i na Sança, l’Isard i la mini Patufa. La colla amfitriona ens va fer una rebuda institucional a l’ajuntament que va donar pas a una convidada. La tarda de dissabte va ser per a gaudir d’una trobada gegantera compartint els carrers amb la comparsa dels cavalls. La colla també va participar a una petita actuació diumenge a les 9 del matí amb la intenció de despertar els vilatans. L´última actuació va ser a les 9 del vespre de diumenge, altra vegada amb els gegants de Llinars i els d’Alaior. En aquesta ocasió vam acompanyar les carrosses dedicades enguany als videojocs. Una cercavila d’una bellesa excepcional que ens en deixa un record inesborrable.

Sella (Alacant) 512 km

L’any 2017 en Rimbau i la Sibil.la van sortir per primer cop de Catalunya i ho van fer per desplaçar-se fins a la petita població de Sella (Alacant). Va ser en motiu d’un intercanvi cultural amb la Colla Giola del Ball de Gitanes de Llinars i la Unió Musical l’Aurora de Sella. Com a membres de la comparseria del Ball de Gitanes vam tenir l’honor de participar a aquest intercanvi i de ser també els primers gegants de trepitjar i ballar pels carrers d’aquesta bonica població Alacantina.

Calvià (Mallorca) 306 km

La colla va viatjar fins a la població mallorquina el primer cap de setmana de setembre de 2019 per celebrar amb la colla de Calvià els 20 anys dels gegants cristians de la població. Així mateix van ser presents doncs a l’estrena de les rèpliques de les figures, construïdes al Taller d’Imatgeria Festiva Guardi de Llinars del Vallès. La trobada, on hi van viatjar fins a 40 membres de la colla llinassenca, va consistir en un cap de setmana cultural on vam conèixer la població, el turisme que hi ha i la seva cultura. A la trobada gegantera de dissabte a la tarda hi van participar diverses colles geganteres de l’illa que també van acompanyar els amfitrions en un dia tant especial per a ells. Al final de la cercavila i en el moment dels balls protocol·laris en Rimbau i la Sibil·la van fer el seu ball propi, El Sucre i l’empenta, i seguidament es va presentar la colla a la població com a convidats d’honor d’aquesta trobada especial per a la població.