La trobada gegantera de Llinars torna un any més als carrers de la Vila amb 7 colles convidades

La trobada gegantera de Llinars torna un any més als carrers de la Vila amb 7 colles convidades.

Un any més la colla gegantera La Patufa de Llinars ha celebrat la trobada gegantera el segon cap de setmana de maig. Diverses colles d’arreu de Catalunya van participar d’una diada salvada per la possible pluja però que va permetre dur a terme la plantada, la cercavila pels carrers de la vila i l’esclat final de Festa.

A la trobada hi van participar fins a 7 colles contant la colla amfitriona que va sortir al carrer amb l’Isard, en Guirbert i na Sança i en Rimbau i la Sibil·la de Corbera.

Les colles convidades van venir de Sant coloma de Cervelló (Baix Llobregat), Arenys de Mar (Maresme(, Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), Collbató (Baix Llobregat) i Castelló de la Plana (País Valencià).

L’inici de la cercavila va ser des dels jardins del Castell nou, on es va fer també l’exposició de les figures participants. Després de la cercavila que va arribar a la plaça dels Països Catalans on es va fer l’esclat final de festa. Allà es van presentar les colles convidades una per una i la colla llinassenca va fer els balls propis de cada figura: l’Isard, la Rumba per unes faldilles i El Sucre i l’Empenta. La tarda va acabar, després d’entregar els obsequis a les colles convidades, amb una ballada conjunts a ritme del Pasdoble de Llinars.

Es presenta el projecte “50·10·0 Gegants Llinars” per a l’any 2024

El mateix dia de la trobada i abans de sortir pels carrers de la vila es va dur a terme al pati d’armes del Castellnou l’acte de presentació del projecte 50·10·0. Un projecte que s’emmarca en tot l’any 2024 per a la celebració dels 50 anys dels gegants vells, en Miquel i la Pepeta, els 10 anys dels gegants nous, en Rimbau i la Sibil·la de Corbera i els gegants mitjans que s’estrenaran l’any que ve per arribar a una franja d’edat i de persones que ara no poden portar els gegants nous.

La presentació va anar a càrrec de 4 membres de la colla i allà mateix es va destapar el dibuix dels nous gegants mitjans. Aquí podeu recuperar l’acte complet de la presentació.