Es van estrenar en un espectacle que fusionava l’art contemporani amb la cultura tradicional.

Els nous gegants romans mitjans de Llinars ja son aquí. La Gal·la i l’Heredita es van presentar a la població el dissabte 11 de maig a la porta principal del Castell. L’espectacle va culminar amb l’aparició dels dos gegants nous des de la porta principal del castell just després que Pere Seda, Claudia Abellan i Berta Puigdemasa oferissin un espectacle contemporani evocant les diferents figures de Llinars amb una base sonora d’arpa en directe.

Aquests gegants neixen davant la necessitat de tenir unes figures que puguin portar totes aquelles persones que no poden portar els gegants més grans per les seves característiques d’alçada i pes.

Es va decidir que els personatges fossin uns romans per la importància que van tenir en el nostre passat. Els romans van ser els primers d’habitar les terres on avui hi tenim el nostre poble que ells anomenaven Praetorio. També pel llegat que ens van deixar, com la base de la Torre del Moro o la via romana. Unes figures que completen la comparsa dels gegants de Llinars i que representen la història del nostre municipi des de l’època més llunyana amb els més petits, fins a l’època més recent amb els més grossos.

Després de néixer la proposta de tenir uns gegants mitjans entre el membres de la colla, el maig del 2021, es va desenvolupar tot el projecte i l’estudi de com havien de ser les figures i la seva viabilitat, així com el seu finançament. Després de treballar-hi uns mesos es van encarregar els esbossos de les figures a l’Aitor Calleja i al setembre del 2022 es va presentar el projecte a tota la colla i a l’Ajuntament.

A continuació podeu consultar tots els detalls del projecte, la construcció, la dansa, l’espectacle i les figures. També podeu recuperar l’espectacle de presentació.